Natuurlijk Fit Balk

Saakje Akkerman
 
Raadhuisstraat 53
8561 BJ Balk       
Mob: 06-41627454
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
                         logosmall
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dorn-Therapie

De Dorn methode
 
De Dorn methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.
 
De Wervelkolom
 
dornMidden in ons lichaam hebben we een zeer stabiel, maar beweeglijk geraamte, dat ons lichaam zijn vorm, stabiliteit en beweeglijkheid geeft.
 
Dit geraamte is niet alleen het centrale steunpunt van het lichaam, maar ook het stabiele beschermde omhulsel van het ruggenmerg, dus de centrale zenuwstreng, die onze hersenen met alle organen verbindt. De wervelkolom bestaat uit verschillende beweeglijke wervellichamen, die door tussenwervelschijven van elkaar gescheiden worden. De flexibiliteit van de wervelkolom en de gewrichten worden door een gecompliceerd spier- en zenuwstelsel rechtop gehouden. De 7 halswervels, 12 borstwervels, 5 lendenwervels, het heiligbeen en het stuitbeen vormen de wervelkolom, waardoor wij ons staande kunnen houden.
 
De wervelkolom draagt ons hoofd, de schouders en de armen. Via het heiligbeen is de wervelkolom met het bekken verbonden dat via het heupgewricht door de benen wordt gesteund. 
 
Ideaal is als ons geraamte symetrisch, harmonisch en statisch- dynamisch in evenwicht is. Iedereen heeft situaties meegemaakt, die deze orde verstoord hebben, de gewrichten zijn verschoven, verdraaid of gekanteld. Dit geldt in het bijzonder voor de gewrichtjes tussen de 24 rugwervels en de gewrichten bij het heiligbeen. De gevolgen zijn pijn of bewegingsbeperkingen. Soms is het lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is andere hulp noodzakelijk. De gevolgen van langdurige botverschuivingen zijn talrijk. Brengen we het geraamte weer op orde dan overkomt ons een gevoel van welzijn.
 
 
Bekkenscheefstand
 
De boodschap van de Dorn-methode is eigenlijk heel eenvoudig en kan ook zonder medische voorkennis begrepen worden. 
 
De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
 
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand. Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen en veel chronische problemen: scoliose, lage rugkrachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.
 
Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dorn-methode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.
2020  Natuurlijk Fit Balk   globbers joomla templates